Co kraj to inny smak

23 lipca 2013 Wyłączone przez admin

Podróże po Europie, jak również innych kontynentach wiążą się z wyżywieniem wykupionym w pensjonacie, lub na mieście. Bardzo często ludzie odwiedzający inne kraje starają się skosztować regionalnych przysmaków, specjałów danej kuchni. Przykładem może być wyjazd do Chorwacji, w której pobyt nie może odbyć się bez skosztowania oliwek. Z kolei wyjazd do Włoch to już oczywiście przysmaki tejże kuchni w postaci pizzy, makaronów, itp. Każdy zakątek świata ma swoje specjały, które niekoniecznie każdemu będą smakować. Wybierając się do krajów nadmorskich należy spróbować ryb, które pochodzą z akwenu nad którym się znajdujemy. Ryby można jeść gotowane, smażone, albo grillowane. Ich przyrządzenie bardzo często zależy od regionu w jakim się znajdujemy. Warto kosztować specjały kuchni, które znacznie różnią się od smaków jakie znamy na co dzień. Warto także kosztować owoców, które pochodzą z drzew lub krzewów znajdujących się na terenie danego kraju. Każda kuchni to wyjątkowy smak, który po powrocie z wakacji będzie nam przypominał wypoczynek.